Ihan vain viikonlopun kunniaksi tahdoin pikkuleipiä. Tällainen resepti siitä syntyi.

943676.jpg

Karamellikeksit

150 g voita

1 muna

1 ½ dl sokeria

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 ½ vanilliinisokeria

150 g (1 pussi) Wiener-nougat crushia

Sulatettua suklaata sopivasti

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään ja sekoita nätisti munavoisokerivaahtoon. Lisää wienernougatrouhe ja kääntele tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan rauhoittua jääkaapissa muutama kymmenen minuuttia, kunnes vähän helpompaa käsitellä.

Pyörittele jähmeästä taikinasta palloja (noin 2-3 cm läpimitaltaan) ja asettele leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja litistä sopivasti. Jätä pallojen väliin mukavasti tilaa, ettei kekseillä tule ahdasta uunissa levitessään. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 7-8 minuuttia, uunista riippuen, tai kunnes ne ovat kauniin värisiä.

Lopuksi dippaa paistuneet (ja sopivasti jäähtyneet, ettei sormet pala) keksit sulaneeseen suklaaseen. Tummaan, valkoiseen tai maitosuklaaseen, oman maun mukaan. Itse käytin tällä kertaa tummaa suklaata, seuraavalla kerralla ehkä jotain muuta. Anna suklaan jähmettyä (jos maltat), jääkaappi/pakastin voi avittaa vähän, meillä ei meinannu jähmettyä ollenkaan lämpimässä keittiössä.

Nauti ameriikkalaiseen tapaan maitolasillisen kanssa, se on terveellistä.