939971.jpg

Jaden isovanhemmat päättivät tulla kyläilemään eilen ja pitihän sitä jonkinlaista makiaa kahvin kaveriksi vääntää. Päätin kokonaisen kakun sijasta tehdä tällaiset minikakkuset jokaiselle, eipä sitä kokonaista kakkua olisi kukaan ehtinyt syyäkään.

Kakkuset

2 munaa

sokeria

jauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

Otin kolme samanlaista lasia, särkiin yhteen munat ja mittasin toiseen munien verran sokeria ja toiseen yhtä paljon jauhoja. Munat ja sokerit kaadoin kulhoon ja sähkövatkasin kunnes ilmavaa vaahtoa. Sekotin eri kupissa jauhot leivinjauhoihin hyvin. 

Tässä vaiheessa laitoin uunin lämpenemään sinne 175 asteen hujakoille, ei tainnu kohota niin korkialle meijän uunissa tällä kertaa, ja voitelin ja korppujauhotin kuuden muffinin muffinivuoan.

Sitten sekotin varovasti jauhot munasokerivaahtoon ja jaoin tasasesti muffinivuokiin. Tyrkkäsin uunin ja sitte kö muistin ja näytti hyvältä niin otin pois. En hoksannu katsoa kelloa, mutta jotain 25-35 min. ehkä ehtivät olla.

Jäähdyttelyn jälkeen kumosin kakkuset vuoasta (helpommin sanottu kuin tehty, pittää muistaa voiella vuoka myös niiltä kohin mihin taikina saattaa kohota) ja leikkelin ylimääräisiä reunoja poijes. Panin kakut kahtia ja kostutin appelsiini-mansikkamehulla (appelsiinimehua, pakastemansikoista sulamismehu ja vettä). Välliin lusikoin vaniljakreemiä ja soseutettuja mansikoita. Sitten kansi päälle, vähän mehua päälle ja jääkaappiin muhimaan.

Ehtiin kuorruttamaan vasta juuri ennen kahvitusta, joten päätin vain pyöräyttää kermavaahtoa päälle. Väriksi vähän ruusunpunaista geeliväriä wiltonilta. Koristeina marsipaanikukat ja lehdet, tomuväreillä ja kimalletomuilla värjättyinä.

939974.jpg

Ja hyvvää oli, kuulema.