Hei, olen Johanna. Äiti ja avovaimo.

Keväällä 2007 jäin äitiyslomalle odottamaan esikoistamme, ja aikaa kuluttaakseni surffailin netissä. Enimmäkseen vauva-aiheisilla keskustelupalstoilla, ja sieltä bongasinkin linkin Ullanunelma-blogiin. Sitä kautta tutustuin useampiinkin kakku- ja leivontablogeihin, ja ajattelin, notta voisinhan minäkin ehkä yrittää, vaikka suhteellisen kyvytön ja haluton olen keittiöhommissa aina ollut. 

Aloitin suht varovasti, täyttämällä ja koristelemalla ristiäiskakut tyttäreni kastejuhlaan. Yritin myös koristaa muffinit, mutta se meni höpöksi.

Seuraava tilaisuus kakkuiluun tulikin kohtuullisen pikaisesti, anoppi täytti vuosia ja vaadin saada väkertää kakun. Tein elämäni ensimmäiset marsipaanikoristeet, ja kakkupohjan. Kakkupohja meni kompostiin heti. Seuraava onnistui jo paremmin, joten täytin, kuorrutin ja koristelin kakun. Näytti hyvältä, maistui pahalta.

Kolmas kakkuni oli ihan hyvin ja harjoituksen vuoksi väsätty. Näytti hyvältä, maistui hyvältä, mutta syödessä piti muistaa tarkistaa ettei kakkupaperia ole mukana lusikassa.

No, oppia ikä kaikki. Eilen päätin koettaa mustikkamuffineita, ja ensimmäistä kertaa olin jopa täysin tyytyväinen, ainakin melkein, vaikka toisia niiden ulkonäkö saattaakin epäilyttää.

Seuraavaksi vuorossa olisi oma juhlakakku ja miehen siskon syntymäpäiväkakku. Suunnitelmat on kovat, mutta nähtäväksi jää millainen katastrofi toteutuksesta tulee.

Nyt loppuu jaarittelu, toivottavasti viihdyt blogissani (kunhan saan tänne jotain viihdyttävää)!

PS. Blogin nimi on lainattu yhdestä lempparisarjoistani, saman niminen leipomo, in Chicago, Illinois, leipoo parasta juustokakkua ikinä. Tiedättekö mikä ohjelma on kyseessä?