1036986.jpg

Viime lauantaina vietettiin aikaisia pikkujouluja ja tein sinne täytekakun. Juu, pikkujouluissa ei yleensä ole täytekakkua, ainakaan tietääkseni, mutten voinut olla tekemättäkään. :>

Tällä kertaa olin tyytyväinen sekä ulkonäköön, että makuunkin, harvinaista se. Pursotukset yhä kyllä päin takaisempaa puolta, ja jälleen loppui kerma kesken kesken pursottamisen. Mutta tällä kertaa olin varautunut siihenkin, useammalla ylimääräisellä purkilla vispikermaa. Muistin myös tarkistaa useampaan otteeseen sokerimassaa kaulitessani, ettei se ole tarttunut alustaan kiinni. Virheistä oppii onneksi.

1036988.jpg

Erityisen ylpeä (vaikka ylpeys on pahasta :) ) olen valaistusta lymilyhdystä, mutten saanut siitä kunnon kuvaa kakun kanssa enää pimeän tultua.  Muut koristeet ovat marsipaania ja sokerimassaa. Piti vielä olla turhantarkka, ja väkertää jokaiselle pikkujouluilijalle omat paketit, nimilappuineen. Avattavia en kyllä viitsinyt tehdä. :)

1037014.jpg

Pohjana kakussa 5 munan sokerikakkupohja, kostutuksena mansikkamehu ja täytteinä toisessa välissä jonkunlainen mansikkamousse ja toisessa kuningatarhilloa. Tuntui maistuvan.

Kuningastäytekakku

(24 cm halkaisija)

5 munan sokerikakkupohja

2,5 dl Valio mansikkakermaa

200 g (1 prk) Sunnuntai Vanilja "tuorejuustoa" 

n. 5 dl soseutettuja mansikoita

5-6 liivatelehteä

1 dl mansikkamehua

1-2 dl kuningatarhilloa

Mansikkamehua sopivasti kostutukseen

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin viideksi minuutiksi.

Leikkaa kakku ja laita päällimmäinen osa kelmutetun kakkuvuoan pohjalle, kostuta ja täytä kuningatarhillolla. Lisää kerros ja kostuta.

Kiehauta mehu, purista liivatteista liika vesi pois ja liuota ne mehuun. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon mansikat ja tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste. :)  Lisää liivateneste hiljalleen ohuena norona kermamansikkaseokseen, koko ajan sekoittaen.

Lusikoi kakun täytteeksi ja anna jähmettyä yön yli jääkaapissa. Vähempikin aika varmaan riittää, mutten kokeillut. Tulee muuten aika reilusti moussea tuollaiseen halkaisijaltaan 24 senttiseen kakkuun, jos vaan yhteen väliin laittaa, mutten uskaltanut vielä yrittää kahteen väliin. Pelkäsin jo tuotakin kokeilua niin. :>

Olin suhteellisen varma että täyte valuu ulos kun kumoan kakun vuoasta, mutta ei se sittenkään, huh.