1211151.jpg

Kaksoissydämet

N. 40 kpl

200g margariinia tai voita (laktoositon/vähälaktoosinen tarvittaessa)

1 1/2 dl sokeria

1 muna

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliini-/vaniljasokeria

1/2 dl vaaleaa siirappia

 

Täyte:

kiinteää vadelmahilloa

Vatkaa pehmeä rasva ja voi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä siirapin kanssa. Anna taikinan jähmettyä kylmässä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.

Ota taikinasta pieni osa kerrallaan (noin viidesosa) ja painele se ensin käsin pyöreäksi ja vähän litteäksi levyksi. Kauli taikina rauhallisin vedoin ohueksi levyksi (n. 3-5mm), käytä kaulimisessa apuna vehnäjauhoja. Ota taikinasta sydänmuotilla pikkuleipiä ja nosta ne lastalla pellille leivinpaperin päälle. Tee joka toiseen pellilliseen pikkuleipiä pienellä sydänmuotilla reikä pikkuleivän keskelle. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 7-12 minuuttia. Aukkoiset pikkuleivät paistuvat hieman nopeammin.

Levitä kokonaiselle sydänpikkuleivälle kiinteää vadelmahilloa ja paina aukkoinen pikkuleipä varovasti päälle. Siivilöi pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Ohje on kirjasta Kodin parhaat juhlat, WSOY 1999.