1303910.jpg

Banaanisuklaakakku

Pohja:

300g suklaakeksejä

75g sulatettua voita/margariinia

Täyte:

2 prk (á 200g) maustamatonta tuorejuustoa

4 keskikokoista kypsää banaania

1 rkl sitruunamehua

200g tummaa suklaata

2 liivatelehteä

pieni määrä kiehuvaa vettä

4 dl vispikermaa

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva tasaisesti muruihin. Painele seos reunavuoan tai leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan (ø n.24 cm) pohjalle ja nosta pohja jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pehmitä tuorejuusto esim. yleiskoneessa vatkaten, lisää joukkoon soseutetut banaanit ja sulatettu suklaa. Liota liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä, ja lisää tuorejuustoseokseen ohuena norona koko ajan sekoittaen. Nostele joukkoon kevyesti vaahdotettu kerma, ja levitä keksimurupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti tai yön yli.

Tällä ohjeella tulee aika suklainen ja makeahko kakku, jota ei voi syödä paljoa kerralla, mutta minä pidin tästä(kin).