1399899.jpg

Helposti veistettävää pohjaa etsiessäni päädyin kokeilemaan tätä. Ja hyvä veistettävä olikin, olen kyllä todella tyytyväinen. Tästäkin kakusta löytyy monia eri versioista, ja tämä ohje on kirjasta The International School Of Sugarcraft, Book One - Beginners.

Vaniljan makua tavoitellen, lisäsin taikinaan vanilliinisokeria n. 2 tl. Suklaisen pohjan saa korvaamalla 4 rkl jauhoja kaakaojauheella, kahvin makuisen lisäämällä 4 tl pikakahvijauhetta, ja sitruksisen lisäämällä 2 tl raastettua appelsiinin, sitruunan tai limen kuorta.

Genoese Sponge

(ø 20 cm, syvään vuokaan)

4 keskikokoista munaa

1,5 dl Siru-sokeria (erikoishienoa)

2 dl vehnäjauhoja

50g suolatonta voita sulatettuna

Laita munat ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon ja aseta kulho kuumaa vettä (ei kiehuvaa) sisältävän kattilan päälle ja vatkaa välittömästi. Vatkaa, kunnes seos on paksua ja kalpeaa, n. 3-4 minuuttia. Nosta kulho pois kattilalta ja jatka vatkaamista, kunnes voit vatkainta nostettaessa kirjoittaa vaahdon pinnalle, ja teksti jää hetkeksi näkyviin (enpä osaa epäselvemminkään sanoa :>).

Siivilöi jauhot seoksen pinnalle, ja lisää halutessasi makuaineet. Kaada sulatettu voi reunoilta seokseen. Taittele/nostele jauhot ja voi seokseen varovasti, esim. ison lusikan avulla, älä vatkaa. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun/leivinpaperitettuun vuokaan, ja tasoita pinta tarvittaessa. Paista 180 asteisen uunin keskiosassa (itse paistoin alaosassa) n.20-25 min. Kokeile tarvittaessa kypsyys cocktailtikulla. Valmis kakku on kullanruskea, ja tuntuu sormelle kiinteältä ja joustavalta.

(Anna kakun levätä vuoassa muutama minuutti, kumoa sitten leivinpaperin/-liinan päälle ja peitä kakku vuoallaan, näin kakusta haihtuva kosteus ei karkaa. Ritilällä jäähdytettäessä kakku saattaa tarttua jäähtyessään ritilään aika tiukastikin kiinni, nimimerkillä Kokemusta On.)