1399918.jpg

(ohje on Sunnuntai -leivontalehtisestä, itse korvasin aineita vähän sitä mitä löytyy -politiikalla, mutta laitan nyt alkuperäisen ohjeen kuitenkin)

Pohja:

60g margariinia

10 digestivekeksiä (n.170g)

Täyte:

3 liivatelehteä

2 rkl sitruunamehua

2 dl kuohukermaa

2 prk Sunnuntai Vaniljaa (tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste)

3/4 dl sokeria

Kiille:

1 1/2 liivatelehteä

1 rkl sitruunamehua

2 prk mangososetta (esim. piltti/semper)

1-2 rkl sokeria

Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen vuoan pohjan kokoinen levy (halkaisija n. 22cm) ja aseta se vuoan pohjalle. Sulata margariini ja hienonna keksit. Yhdistä keksinmurut ja margariini murumaiseksi seokseksi ja painele vuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa 10-15 min.

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5-10 min. Purista ne kuiviksi ja liuota kuumaan mehuun. Vaahdota kerma. Yhdistä täytteen aineet. Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.

Valmista kiille: liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä, purista ne kuiviksi ja liuota kuumaan mehuun. Sekoita kiilteen aineet keskenään ja levitä tasaisesti kakun pinnalle. Anna hyytyä kylmässä n. 1 h.

Irrota kakku vuoastaan ja nosta tarjoiluvadille, tarjoa sellaisenaan tai koristeltuna.