1003144.jpg

Piti kokeilla ossaanko tehä kuivakakkuja. Ihan hyvältä tämä minusta maistui, vähän vaan oli kuivaa ehkä. Resepti on Maittavat Suklaaherkut -kirjasta, jonka löysin Prisman halvennuslaarista muutamia viikkoja taaksepäin. Miulla oli käytössä kuitenni liian iso vuoka, joten kakku jäi vähän lättänäksi.

Suklaa-vaniljakakku

n. 2 dl sokeria

175 g pehmeää margariinia

3 tippaa vaniljauutetta (tai vaniljasokeria muutama tl)

3 munaa

n. 3,5 dl jauhoja

2 ½ tl leivinjauhetta

50 g tummaa suklaata

Vaahdota sokeri ja margariini kulhossa ja lisää vaniljauute (/-sokeri). Sekoita munat joukkoon yksitellen, vatkaten kunnolla jokaisen munan jälkeen. Sekoita lopuksi jauhot ja leivinjauhe huolellisesti joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan, sulata tumma suklaa ja sekoita hyvin toiseen puoliskoon. Siirrä vaalea taikina vuokaan ja tasoita pinta. Levitä suklaaseos sen päälle.

Paista 190 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes kakku antaa painettaessa hieman myöten. Anna asettua vuoassa 5 minuuttia ja siirrä sitten kakkuritilälle jäähtymään.