999351.jpg

Perjantaina juhlittiin minua, ja tällaisen kakun sain aikaan. Pohjana 4 munan sokerikakkupohja kaakaolla maustettuna. Välissä appelsiinisuklaaganache ja mansikoita, päällä appelsiinisuklaaganache ja kermavaahtoa. Pikkuiset tähdet sokerimassaa, kokeilin tähtimuottia samalla kun kaulittin yhelle toiselle kakulle päällistä.

Piti testata myös sinooperista hankittua sabluunaa, ja spreijasin kuvion kultaspraylla. Ei toimi niin hyvin suklaan pinnalle ku vois luulla. Kovettunut suklaa ei tahtonu imasta väriä, ylläri, ja meni vähän suttuseksi tuo homma.

Appelsiinisuklaaganache

1 ½ dl kuohukermaa

225g suklaata pieninä paloina

1-2 tl appelsiinin kuoriraastetta

Kuumenna kattilassa kiuhuvaksi kerma ja appelsiinin kuoriraaste. Siivilöi seos suklaan sekaan ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja sulautunut massaan, ja seos on tasaista. Anna rauhoittua ja jäähdytellä.

Kuorrutukseen, lämmitä varovasti kunnes sopivan juoksevaa. Täytteeksi ja pursotuksiin, vatkaa kunnes vaaleaa, kevyttä ja kuohkeaa.

Enpä mitannut yhtään suklaata. Käytin kaksi desiä kermaa, ja epämääräisen määrän tummaa suklaata. Voisin vielä kertoa että kannattaa ehkä mitata, voi tulla paremmin vaahtoutuvaa ym. Mää en vaan jaksanu mittailla. :/ Enkä tajunnu tuota siivilöintiäkään, jäi vähän kuorikokkareita. Oho. ;)