1169353.jpg

Jouluaattona maisteltiin tällaista.

Pohjana 4 munan sokerikakkupohja, väleissä mango-appelsiinimousse. Kostutukseen käytin appelsiinimehua, ja kuorrutin vispikermalla. Koristeet marsipaania.

Mango-appelsiinimoussekakku

1 prk (500g) säilykemangoja soseutettuna (n. 3 dl, jos en ihan väärin muista)

n. desi soseutettuja säilykeappelsiineja (ei väliksi vaikka jättäisi pois, ehkä parempi ilman)

2 dl kermaa (esim. vispi/kuohu)

1 rasia (200g) appelsiinituorejuustoa

1-1 1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

6 liivatelehteä

pieni määrä appelsiinimehua

(määrät on vähän sinnepäin, en mittaillut niin tarkkaan, enkä muistakaan enää tarkasti. :) )

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja nosta ylimmäinen kerros leikkauspinta ylöspäin kelmuten kakkuvuoan pohjalle. Kostuta. 

Vatkaa pienellä teholla tuorejuusto sileäksi ja kokkareettomaksi. Vatkaa joukkoon soseutetut hedelmät, sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi. Kiehauta appelsiinimehu, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota kiehuvaan nesteeseen. Lisää liivateneste hieman jäähtyneenä tuorejuustoseokseen ohuena norona koko ajan sekoittaen. Nostele kermavaahto varovasti tuorejuustoseokseen.

Levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Aseta keskimmäinen pohjasiivu täytteen päälle painamatta. Kostuta ja levitä täytettä. Aseta pohjimmainen pohja leikkauspuoli alaspäin vuokaan ja kostuta. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa useampi tunti, tai yön yli. Kumoa kakku tarjoilualustalle, irrota vuoka, kuorruta ja koristele.

1169043.jpg

"Kannen" kakulle tein marsipaanista. Kaulitsin palan valkoista marsipaania ohuehkoksi levyksi, ja asettelin päälle ruskeasta marsipaanista muotoiltuja nauhoja. Kaulitsin nauhat kiinni levyyn.

1169039.jpg

Päälle suihkautin vielä kultaspraylla vähän kimallusta. ;)

1169351.jpg

Pursotusten päälle sirottelin punaista ja vihreää sokeria.