Nyt kun aika monikin kakkubloggaajista on löytänyt Englannin upeat koristetarvikekaupat, varsinkin HaveYourCakeAndEatIt:n, niin ajattelin kertoa mitä itse olen huomannut joistain saatavilla olevista väreistä.  Kaikkea kun ei kerrota kauppojenkaan sivuilla, ainakaan haveyourcakeandjne.:n. :)

Edable Art tekee useita erilaisia värejä, kaikki myydään melkein samanlaisissa pikku putiloissa, mutta osaa niistä ei kuitenkaan ole tarkoitettu syötäviksi. Ensisijainen tarkoitus näillä Non-Toxic -väreillä, on "arts & crafts colours", eli askarteluvärit, vaikka myydäänkin kakkutarvikekaupassa. Englannissa kun useatkin koristeet eivät ole syötäväksi tehtyjä, vaikka periaatteessa syötäviksi kelpaavia ovat.

Non-Toxic (edable artin väreissä) = voidaan nauttia pienissä määrin, mutta eivät hajoa elimistössä (They can be consumed in small quantities but will not be digested.). Jotkut kaupat myös suosittelevat, että Non-Toxic -tuotteita ei käytetä siinä osassa kakkua, joka on suunniteltu syötäväksi. Huomioikaa että HaveYourCakeAndEatIt -verkkokauppa ei erittele Non-Toxic tuotteita.

Itse olen huomannut, Non-Toxic väreihin kuuluvat:

- kaikki Discos, Holograms & Neons -sarjan värit (keltaisella kannella olevat purkit)

- osa Gold Experience -sarjan väreistä (violetit kannet), näistä Non-Toxic -tuotteet sisältävät kuparia ja sinkkiä, loput eivät, tästä lisää myöhemmin :)

- osa Plain/Powdered Dusting Colours väreistä (mustalla ja valkoisella kannella), näissä olen ollut huomaavinani sellaisen kaavan, että mustalla kannella olevat värit kuuluvat Non-Toxic -väreihin.

- kaikki Tints & Pearls -värit (olisiko kermanvärinen kansi?)

Tarkat tiedot siitä, onko joku väri Non-Tocix vai ei, löytyy ainakin Design-A-Cake -kaupan sivuilta. Vasemmalta valitaan Consumables & Sundries -kohdasta Edable Art. Tuotetiedoissa selviää, onko haluttu väri Non-Toxic. Gold Experience ja Powdered Dusting Colours -sarjojen väreistä Non-Toxicit on merkitty tähdellä, eli tuotetiedoissa oikealla on Options, ja pudotusvalikko, jos valikossa on värin nimen kohdalla *, on väri Non-Toxic.

Jos jollakin on kuitenkin vielä parempaa tietoa asiasta, niin olisin kiitollinen korjauksista. Tai jos jollakulla on muuten vain jotain sanottavaa asiaan, niin kommentoikaa. Lukisin mielelläni ajatuksianne. :>