(ø 24cm vuokaan)

2 3/4 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

5 kananmunaa

1 3/4 dl sokeria

1 dl kiehuvaa vettä

Voitele kakkuvuoka ja jauhota se korppujauhoilla. Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Vaahdota toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää kiehuvan kuuma vesi kananmuna-sokerivaahtoon vähitellen, seosta koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kymmenen minuuttia. Siivilöi joukkoon jauhoseos ja sekoita varovasti. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä.

Ohje on Sirpa Talkan kirjasta Tee Hyvä Kakku, Kodin Kakkukoulu, WSOY 2005