1951025.jpg

Sirpa Talkan kirjasta Tee Hyvä Kakku löysin tämän herkullisen uunissa valmistettavan juustokakun ohjeen. Olen aiemminkin yrittänyt paistaa juustokakkua, huonolla menestyksellä, mutta uskoin tämän sentään onnistuvan, eikä vähiten siksi, että olin kuullut kehuja kyseisestä kakusta jo ennen kuin itse tutustuin kakkuharrastukseen.

Tein kakusta ensin mustikkaversion, joka viihtyi uunissa vähän turhankin kauan, en osannut luottaa kakun hyytymiseen, aiemmat kokeiluni kun ovat olleet kovin valuvaista sorttia. Ei sekään pahaa ollut, ehkä, mutta vähempikin kypsennys olisi riittänyt. :D Päätin sitten vähän luottavaisempana kokeilla uudestaan, ihan daim-rakeilla, mutta luotin ehkä liikaakin ja olisi saanut ehkä hippusen pidempään olla uunissa, hieman oli löysähkö vielä sisältä. Oikein hyvä kakku silti. En osaa seurata reseptejä kirjaimellisesti vieläkään, eli sävelsin vähän. Sitruunan kaverina käytin limemehua, enemmän kuin sitruunasellaista, munankeltuaisia meni noin kuusi, tuorejuustoakin kolmasosa enemmän, ja lisäsin vielä vaniljauutetta täytteeseen. Ei se niin vakavaa ole.

Alla kuitenkin ihan oikea resepti. ;)

Daim-juustokakku

Pohja:

13 (200 g) Digestive-keksiä

100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

2 rkl sokeria

Täyte:

300 g maustamatonta tuorejuustoa

1 1/2 prk (a 150g) ranskankermaa

5 munankeltuaista

2 dl sokeria

1 sitruunan mehu

1/2 - 1 ps Daim-rakeita

Pane keksit muovipussiin ja murskaa ne kaulimella tai lasinpohjalla nuijien. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja sokeri. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (20 cm) ja taputtele keksimurska sen pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla viisi minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeseen.

Sekoita keskenään täytteen raaka-aineet lukuun ottamatta Daim-rakeita. Ota kakkupohja uunista ja kaada sen päälle täyte. Kypsennä uunin alaosassa 15 minuuttia. Ripottele kakun päälle Daim-rakeet. Upota ne kaikki täytteen sisään ja jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia. Varmistu, että täyte on hyytynyt ja ota kakku uunista.

Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi tai jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua, ettei täyte valu torttusiivulta palaa nostettaessa.

Ohje on suoraan kopioitu Sirpa Talkan kirjasta Tee Hyvä Kakku, WSOY 2005