1951126.jpg

Syyskuun alkupuolella juhlittiin myös rakasta anoppia, eli syntymäpäiväkahvitteluille kakkua. Viime vuonna onnistuin tekemään niin hirveän kakun (elämäni ensimmäinen ihan kokonaan itse tehty), että oli ihan pakko yrittää hyvittää se. Melkein meni katastrofin puolelle tämänvuotinenkin, mutta onnistui se sittenkin. Puuh.

Pohjana suklainen genoese sponge, kaakaolla kostutettu ja täytteenä hyydykejauheesta tehty tiramisuvaahto. Varmasti tulen uudemmankin kerran tekemään täytteitä noilla hyydykejauheilla, niin pehmeä ja suussasulava täyte tulee. Ja oli se hyvääkin, siis kahvinystävien mielestä, itse en niin mokasta perusta.

Kuorrutin ensin suklaaganachella, sitten iski paniikki kun se ei vain pysynyt kakun reunoilla. Vähän erilaisia korjaustapoja yritin, mutta ei siitä kaunista tullut, joten lopulta kaavin suklaan kokonaan pois reunoilta ja pursotin sivuille kermat. Samalla panikoidessa sotkin tuohon päälle valkosuklaalla tuollaiset kiekuratkin. :D

1951131.jpg

Ruusut ja lehdet marsipaania, kultatomutettuina, ja väitän päällä olevaa valkosuklaahoroskooppimerkkiä neitsyeksi, sekin värjätty kultatomuvärillä.

1951135.jpg