Tein mangojuustokakun ohjeella vielä tällaisen kuningatarversion laktoosittomana. Alkuperäinen ohje siis sekasopan Marielta. Koristelu jäi kovin vajavaiseksi, en keksinyt mitään, eikä aikaakaan ollut ihmeemmin, joten heittelin päälle vain vadelmia pakkasesta. :)

1141539.jpg

Kuva on aika surkea, ei tullut otettua parempaakaan. :>

 

Kuningatarkakku

 

pohja:

200g (n. 15 kpl) digestivekeksejä

75g laktoositonta voita tai margariinia

 

täyte:

200g Valio laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa

1 1/2 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

n. 2-3 rkl sitruunamehua

3 dl Valio laktoositonta vispikermaa

6 liivatelehteä (vähempikin varmaan riittäisi)

n. 1/2 dl vettä

 

kuorrute:

n. 2 dl  kuningatarsosetta

2 liivatelehteä

n. 1/2 dl vettä (tai esim. vadelmamehua)

Murenna keksit esim. kaulinta apuna käyttäen ja sulata rasva. Sekoita rasva keksimuruseokseen tasaisesti. Laita irtopohjavuoan (halkaisija n.24 cm) pohjalle pala leivinpaperia ja levitä keksimururasvaseos vuoan pohjalle. Painele tasaiseksi ja kiinteäksi esim. juomalasin avulla. Nosta pohja jähmettymään jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Vatkaa tuorejuusto, sokerit, vaniljasokeri ja sitruunamehu sekaisin esim. sähkövatkaimella. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Kiehauta vesi. Purista liivatelehdet kuivemmiksi ja sulata kiehuvaan veteen, anna jäähtyä hetki. Lisää vähän jäähtynyt liivateseos tuorejuustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon kermavaahto kevyesti sekoittaen. Levitä täyte murupohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, tai yön yli.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet nesteeseen. Lisää kuningatarsose ja sekoita tasaiseksi. Levitä kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Irrota jähmettynyt kakku vuoasta pyöräyttämällä veistä kakun ympäri. Koristele nätiksi tarvittaessa. :)