Tällaisen kakun päälle Mikki sitten eksyi.

954722.jpg

Kakun idea lähti ihan vain siitä että eräs Mikistä kovasti pitävä henkilö oli tulossa kyläilemään, ja koska tarvitsen kovasti harjoitusta, oli tässä taas tilaisuus siihen. Yritin muka väkertää korinpohjapursotusta, mutta aikaa säästääkseni jätin poikkiviivat poijes. No, eihän se korinpohjalta näytä ilman niitä. Sitten oli tarkoitus harjoitella simpukkakuviota ala- ja yläreunoihin, mutta alkoi mennä vähän erilaiseksi muodoksi joskus kymmenen sentin kohdalla. Enpä aloita etu(kuvaus)puolelta pursotusta seuraavassa kakussa :>.

Halusin myös kokeilla kovasti tuota buttercreamilla pursottamista, joten väänsin sellaista tähän kakkuun. Käytin kyllä margariinia, että en tiedä tulisiko erilaista ihan voilla. Te enemmän kakkuja väkertäneet varmaan osaisitte sanoa? Väristä piti myös tulla tummanpunainen, mutta ei värjääntynyt sitten millään! Miten te oikein onnistutte?

Buttercream

(ohje Beginner's Guide To Cake Decoration -kirjasta)

115g pehmennyttä voita

250g tomusokeria siivilöitynä

2 rkl kiehuvaa vettä

Vaahdota voi. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan, hyvin vatkaten jokaisen lisäyksen jälkeen. Vatkaa joukkoon vesi (ja makuaineita halutessasi).

Kuulostaa simppeliltä, mutta en sitten noudattanut ohjeita. Laittoin 250g pehmennyttä margariinia, 500g tomusokeria, siivilöimättä toki. En omista kun pikkusen siivilän, enkä vaan viittiny. Puolet ensin, sitten "vatkasin". Vaihoin kiehuvan veen kylmään maitoon ja laittoin sammaan aikaan lopun sokerin kanssa. Kyllä se silti ihan voikreemiltä näytti. Hankala kyllä sanoa, kun en ole ennen sellaista nähnyt. Sokerisuutta pehmentämään laittoin vielä muutaman teelusikallisen appelsiininkuoriraastetta. Ja jos en ihan väärin muista, heitin sekkaan vielä 1 tl vanilliinisokeriakin. Ja kattelin myös vähän sokericremen ohjehtta Bake & Partyn sivuilta.

Teen vähän sitä miltä tuntuu.

Tuntui muuten makialta, ja siltä että vähempikin määrä ois riittäny.

954728.jpg

Vuoka oli halkaisijaltaan 20 cm, ja pohjana 4 munan peruskakkupohja. Siinä kö se uunissa rupesi kohoamaan kovasti, ajattelin että olisipa riittänyt ehkä se kolme munaakin, mutta sitten kämmäsin kellonajoissa ja kokeilin kakun kypsyyttä turhan aikaisin ja lässähtihän se sitten jäähtyessään. Kai se siitä johtui? En tiedä kakuista oikeastaan mitään oikeasti. Siinä vaiheessa kuitenkin olin iloinen että oli vähän isompi taikina, että sai edes vähän korkeutta.

Täytteeksi vatkasin vanilliinikreemiä ja mango-passionmoussea (blå band, lissää vaan maito). Kostutin anopin tekemällä punaherukkamehulla, ja marsipaanimikin alle levitin ällömakiaa appelsiinimarmelaadia. En ole ihan täysin varma, notta miksi sinne pittää levittää jotain, mutta tein koska kaikissa kirjoissa käskettiin. Joku muu varmaan tietää senkin että miksi, minä teen vaan mitä käsketään. Mikkikin olisi saanut kuivahtaa enemmän, jäi vähän löysäksi, ja oli muutenkin epätasainen tuo kakun pinta.

Päälle vielä muutama marsipaanikukka (jotka ei ehtiny kunnolla kuivua) ja voilá! (jos se noin sanotaan).