920400.jpg

Surffailin eilen netisä ettien ideoita ommaan synttärikakkuuni. Löysin Kaurislapsen blogin ja sieltä ihania muffineita ja ajattelin että voisin kai se minäkin osata. Kokeillaan nyt kuitenni, eihän ne ainekset kalliita ole vaikka meniski päin honkia.

Tuunailin muffineita kuitenkin vähän hippimäisemmiksi, monivärisiksi. Alla melkein suoraan kopioitu perusresepti (vaihoin nimen, katalaa :>), tein ite kaksinkertasen määrän, ahane kun olen. Värjätty Wiltonin Icing Colour -geelivärillä, saa vaikka Bake & Partystä tahi Confetista.

Sateenkaarimuffinit

3,5 dl jauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl kermaa tai maitoa (panin maitoa)

2 munaa

100 g sulaa margariinia (voita laitoin, huviksi)

mustikoita (tai jottain muuta) sen verran ko ite tahot

Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lissää sen jäläkeen muut mukkaan. Jaa taikina niin monneen ossaan ku haluat värejä, itelä viis, pinkki, sininen, vihriä, violetti ja normaalin värinen. Jokainen väri oli kuitenki vähän enemmän keltaseen, taikinasta johtuen. Sekota värit taikinoihin ja lapioi taikinat pursotinpusseihin. Pursottele vuokiin miten haluat. Ite laitoin väri kerrallaan.

Tässä vaiheessa suosittelisin käyttämään paperivuokia erillisessä muffinipannussa vai mikä se on. Ite omistan vaan kuuen muffinin pannun/vuoan ja ajattelin oikasta ja laitoin loput paperivuoat ihan vaan pellille, ehän ne pitäny ja näin kävi.

920399.jpg

Ulkonäöstä huolimatta maku on just kohallaan.

Lämmitä uuni 200 asteiseksi, pistä vuoat lämpimään uuniin ja unoha 15-20 minnuutiksi (jotenki kämmäsin ja muoteissa meni ainaki puoli tuntia). Ota uunista, anna jäähtyä ja syö.

920402.jpg

En saanu kunnon kuvaa vielä, mutta sisus on sellanen pastellinen sateenkaarimainen tapaus.

Sellasta tällä kertaa!