Herra Hakkarainen kaakaokahvikakkuna suklaakuorrutuksella siis. Löysin vihdoin ohjeen joka sopi tähän vuokaan oikein loistavasti. Kaakaokakun resepti on kirjasta Leivo herkkuja helposti, Otava 2005. ;)
Kakku:
125 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
150 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta (itse laitoin vähän reilumminkin)
1 dl maitoa
Kuorrutus:
Tummaa suklaata sulatettuna
Valkoista suklaata sulatettuna
Tomuvärejä
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen, välillä hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden, vuorotellen maidon kanssa. Sekoita varovasti jotta taikina ei sitkisty. Kaada voideltuun ja tarvittaessa korppujauhotettuun kakkuvuokaan (1 1/2 litran), tasoita pinta. Paista kakkua uunin alatasossa 175 asteessa noin reilu 30 minuuttia, kunnes kakkuun upotettu tikku tulee ulos puhtaana (ohjeessa sanotaan 50 min, mutta minusta kypsyy vähemmälläkin, ja jää vielä meheväksi).
Kommentit