Tunnetaan myös lihamurekkeena. Ohje hyvin pitkälti suoraan yhteishyvän ruokamaailmasta.

Kuorrutettu lihamureke

(4 annosta)

1 pussi sipulikeittoaineksia

0,5 dl korppujauhoja

1 prk (2 dl) kermaviiliä

1 muna

1 tl paprikaa

mustapippuria myllystä

yrttisuolaa haluttaessa

500 g nauta-sikajauhelihaa

Kuorrutus:

4 - 5 tomaattia

1 dl tuoretta basilikaa

2 dl emmental-juustoraastetta
 
Kaada kulhoon sipulikeittoainekset, korppujauhot ja kermaviili, anna turvota noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon muna, mausteet ja jauheliha. Vaivaa massa tasaiseksi. Voitele uunivuoka ja viipaloi tomaatit. Levitä murekeseos vuokaan. Asettele pinnalle tomaattiviipaleet ja levitä päälle basilikasilppu. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Levitä pinnalle juustoraaste ja kypsennä edelleen 20 minuuttia.
 
Sitten kerron miten itse tein :).  Ensinäkin kaksinkertaisena, paitsi sipulikeittoainekset, riitti useammalle, mutten omistanut enempää sipulikeittoa. Jätin paprikan pois, unohdin mustapippurin, yrttisuolasin sopivasti. Käytin vain nautaa, 900g. Kuorrutuksessa vain muutama tomaatti, kuivattua basilikaa (tuore oli homehtunut, en pärjää kasvien kanssa) ja taisi olla Valion arkijuustoa. Hyvää siitä silti tuli, seurana keitetyt perunat ja kaupan ruskea kastike. Se ei onnistu omatekemänä ikinä minulta.